Audi Q5 Hybrid






Primul vehicul hybrid pentru Audi




       Salonul Auto de la Los Angeles va marca un moment istoric pentru Audi: debutul mondial al primului vehicul hibrid semnat de constructorul din Ingolstadt. Noul Q5 Hybrid va fi de altfel şi primul SUV compact care adoptă această propulsie alternativă.
Pentru a putea obţine performanţe notabile în materie de consum şi emisii, Audi a folosit reţeta compusă dintr-un propulsor electric şi unul convenţional pe benzină. Sub capotă se ascunde unitatea cu patru cilindri 2.0 TFSI de 200 de cai putere, asistată de un motor electric, care livrează 45 de cai putere.

        Cu un bagaj de resurse care însumează 245 de cai şi 480 de Nm, Q5 Hybrid promite un sprint de la 0 la 100 de km/h în 7.1 secunde şi o viteză maximă de 222 km/h. Mulţumită motorului electric, SUV-ul german poate funcţiona fără emisii chiar şi până la 100 de km/h, în timp ce o viteză de numai 60 de km/h poate asigura 3 kilometri parcurşi numai cu energia bateriei litiu-ion. 

        Instalarea suportului de stocare în portbagaj reduce capacitatea de încărcare de la 540 la 480 de litri. Graţie trenului de propulsie hibrid, modelul din Ingolstadt poate oferi o rată a emisiilor de numai 170 g/km.

        Noul Audi Q5 Hybrid va ajunge pe străzi la mijlocul lui 2011, clienţii fiind răsfăţaţi cu o culoare exclusivă, Polar Silver. Arhitectura trenului de propulsie ecologic va fi adoptată ceva mai târziu şi de nava amiral Audi A8, anticipată deja de un concept similar în cadrul Salonului de la Geneva de anul acesta.
Vino la Scorpion sa testati noile modele si sa primiti ultimele noutati ale marcii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu