Noul Amarok - Viata e plina de provocari



     Numele său provine din limba inuiţilor şi înseamnă „lup". Ca şi lupul, Amarok se simte ca acasă în sălbăticie: Noul pick-up de la Volkswagen Autovehicule Comerciale îndeplineşte chiar şi cele mai înalte cerinţe off-road.    
Cât de bine se descurcă chiar şi în condiţii extreme, a demonstrat în „botezul de foc" de care a avut parte la începutului lui 2010. La Raliul Dakar 2010, Amarok a fost desemnat autovehiculul oficial de asistenţă - suportând temperaturi de 50 grade Celsius sau înălţimi de 4.700 metri. Cei 9.000 kilometri ai celui mai dur raliu din lume au fost străbătuţi fără probleme.

Amarok în Raliul Dakar 2010

Amarok Challenge - Expediţie prin America de Sud.
Amarok nu dovedeşte calităţile sale doar pe teren accidentat ci şi pe străzile aglomerate ale oraşelor. Dovada că Amarok se descurcă de la fel de bine în condiţii off-road sau urbane este expediţia Amarok Challenge. Pe un traseu de 20.000 kilometri prin America de Sud o echipă de zece piloţi si tehnicieni va demonstra cât de fiabil, robust şi multilateral este noul pick-up. Expediţia a pornit pe 11 martie în oraşul argentinian San Carlos de Bariloche şi se va încheia pe 31 mai în Puebla, Mexic. În total vor fi traversate 16 tări. 

Sunteţi pregătiţi?
Unde alţii văd limite imposibil de atins, Amarok vede o provocare uşor de întrecut. El combină calităţi off-road, flexibilitate şi eficienţă ca nici un alt pick-up până acum:
  • mulţumită tracţiunii integrale 4MOTION eficiente pe aproape orice tip de teren.
  • mulţumită lăţimii suprafeţei de încărcare - cea mai mare din segmentul său, permite chiar încărcarea transversală de europaleţi.
  • mulţumită motorului 2,0-l-TDI®-Biturbo*, ce setează noi standarde în materie de economie şi eficienţă.
  • şi nu în ultimul rând datorită şasiului robust ce oferă stabilitate chiar şi în condiţii extreme de solicitare.
Amarok nu impresionează doar prin calităţile ce îl recomandă ca autovehicul utilitar de nădejde, ci şi prin confortul, designul şi funcţionalitatea sa de autoturism veritabil.

Tracţiune integrală 4MOTION - cuplabilă sau permanentă.
Sarcinile dificile cer un management al resurselor eficient. Prin tracţiunea integrală nepermanentă (cuplabilă) forţa de tracţiune este distribuită în mod egal pe axul din faţă şi cel din spate. Prin simpla apăsare a unui buton tracţiunea de încredere devine o certitudine pe aproape orice suprafaţă. Amarok este disponibil şi cu tracţiune permanentă, iar sistemul electronic de stabilitate ESP din dotarea de serie, amplifică siguranţă indiferent de tracţiunea pentru care aţi optat.

Arcuri foi heavy duty sau confort.
Echiparea cu arcuri foi heavy duty (sarcină marită) asigură o suspensie optimă în special pentru slujbe dificile. Acestea asigură un transport în siguranţă chiar şi pe trasee dificile cu o încărcătură de până la 1 tonă. Pentru un comportament pe traseu asemănător cu cel al unei limuzine, Amarok poate fi echipa cu arcuri foi confort. La o sarcină utilă de până la 850 kg, arcurile foi confort îmbunătăţesc considerabil rularea pe carosabil în special la viteze mari, reducând în acelaşi timp şi zgomotul de rulare.

Motorul 2,0-l-TDI®-Biturbo*.
Amarok este echipat cu unul dintre cele mai eficiente motoare din zilele noastre. Cele două turbocompresoare asigură o admisie si evacuare ce reglează timpii de răspuns ai motorului în caz de subturaţie şi accelerează producţia de putere a motorului în caz de supraturaţie. Cu o putere de 120 kW (163 CP) la un moment de rotaţie maxim de 400 Nm treceţi peste cotidian - oricare ar fi el - şi asta cu un consum de energie simţitor redus. Asta pentru că Amarok cu tracţiune pe puntea spate are un consum mediu de numai 7,6 l la 100 km. Astfel, nu e de mirare maşina de raliu Volkswagen Race Touareg s-a bazat pe aceeaşi tehnologie BiTurbo în cel mai solicitant raliu din lume, unde autonomia şi rezistenţa motoarelor este testată la maxim.

Un interior ce subliniază calitatea şi siguranţa.
Deşi este considerat un vehicul utilitar, Amarok surprinde prin confortul şi dotările de siguranţă demne de un autoturism Volkswagen. Interiorul oferă scaune confortabile, un habitaclu înalt, spaţiu pentru picioare dar şi spaţii utile de depozitare, în timp ce măsurile superioare de etanşare conferă o rulare în condiţii de silenţiozitate sporită. Spaţiul şoferului încântă ochiul privitorului prin designul ingenios dar şi prin multiplele soluţii de depozitare, toate acestea făcând din Amarok un loc confortabil şi sigur în timpul condusului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu