Volkswagen investeşte 62 miliarde de euro până în 2016

Grupul Volkswagen va investi aproximativ 62,4 miliarde de euro în divizia sa de automobile, în următorii cinci ani. Acesta este rezultatul planului de investiţii a Grupului pentru 2012-2016 discutat de conducerea Volkswagen la întâlnirea de vineri.
„Grupul Volkswagen investeşte o sumă record în viitoarele sale proiecte pentru a deveni cel mai bun producător auto la nivel mondial, atât economic cât şi ecologic”, a declarat Martin Winterkorn, CEO al Volkswagen, adăugând: „Vom continua să ne extindem supremaţia în inovaţii şi tehnologie. Cele mai importante pe agenda noastră sunt investiţiile în modelele ecologice şi sustenabile”.

Investiţiile în terenuri, uzine şi echipamente vor totaliza 49,8 miliarde de euro. Mai bine de jumătate (57%) vor fi investite în Germania. Conform declaraţiilor lui Winterkorn, Grupul Volkswagen, cu investiţiile sale masive în Germania, oferă cea mai bună dovadă a competitivităţii internaţionale ca locaţie lider de construcţie.

Aproximativ 32,7 miliarde de euro (66%) vor fi cheltuiţi de Grupul Volkswagen pentru modernizarea şi extinderea gamei de produse pentru toate brandurile. Principala ţintă va fi noile vehicule şi modelele succesoare în aproape toate clasele, ce vor fi bazate pe o tehnologie modulară şi componente comune. Acest lucru va permite Grupului Volkswagen să continue lansarea sistematică a modelelor sale pe noi pieţe şi segmente. În domeniul sistemelor de propulsie, noile generaţii de motoare vor oferi performanţe adiţionale, consum îmbunătăţit şi emisii poluante scăzute. În particular, Grupul va continua să dezvolte sistemele hibride şi cele electrice de propulsie.

Investiţiile Grupului Volkswagen vizează şi extinderea producţiei de energie regenerabilă, bazată pe puterea vântului, soarelui sau apei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu