UP! - Small is great

Volkswagen a dezvoltat o nouă maşină de talie mică: up!. Pe o suprafaţă minimă (3,54 x 1,64 m), up! oferă spaţiu maxim. Pe piaţa din România, noul up! va fi lansat în prima parte a anului 2012. În funcţie de cerinţe şi de bugete, sunt oferite trei versiuni de echipare: take up! este versiunea de intrare, move up! este varianta orientată mai ales spre confort, iar high up! este linia de echipare de vârf. La lansarea pe piaţă, pornind de la dotările liniei high up!, vor fi disponibile încă două modele speciale: up! black şi up! white. 
O nouă generaţie de motoare: 4,2 l de benzină pentru 100 km. Odată cu up!, debutează o nouă generaţie de motoare pe benzină cu trei cilindri, care furnizează 44 kW / 60 CP şi respectiv 55 kW / 75 CP. Consumul mixt este deosebit de redus în versiunea BlueMotion Technology (printre altele cu sistem Start-Stop): 4,1 l/100 km (60 CP) şi 4,2 l/100 km (75 CP). Ambele versiuni ale motorului de 1,0 litru au emisii de CO2 situate sub pragul de 100 g/km. Mai mult, pentru anul 2013 este planificat un up! cu propulsie electrică.

Interior cu exploatare optimă a spaţiului, fără compromisuri: un mic uriaş! Unul dinte cele mai lungi ampatamente din segmentul acesta auto, alături de poziţionarea foarte avansată a motoarelor, asigură exploatarea extraordinar de bună a spaţiului. Astfel, şoferul, pasagerul din faţă şi doi pasageri pe banchetă, vor călători într-o maşină compactă, dar în niciun caz înghesuită. Dimpotrivă. De exemplu portbagajul: 251 de litri reprezintă un volum mult mai mare decât cele obişnuite în clasa auto din care face parte up!. Dacă rabataţi complet spătarul banchetei, veţi creşte spaţiul pentru transportul bagajelor la 951 litri. Iată generozitatea de care dă dovadă up!, în ciuda staturii sale mici. 

Un design interior încântător: Multă culoare în interior. Ca principii de design, up! a fost conceput la interior cu linii clare şi ergonomie optimă. Mai mult, noul Volkswagen oferă o sumedenie de detalii inteligente, un design încântător şi un nivel al calităţii care va îmbogăţi acest segment auto. Deosebit de rafinat este dash pad-ul, inserţia orizontală de pe bord, în faţa şoferului şi a pasagerului din faţă. În funcţie de echipare, dash pad-ul va fi vopsit în nuanţe speciale sau în culoarea caroseriei. 

Interior

Scaunele integrale.
Savuraţi confortul unei maşini cu patru locuri! Noul up! este echipat cu scaune integrale, nou proiectate, care sunt la fel de confortabile pe cât de bine arată. Vă veţi putea bucura de toate acestea indiferent de tapiţeria pe care o veţi alege (textilă sau din piele ecologică), pentru că toate materialele sunt de calitate superioară, la fel ca şi finisajele. Graţie tetierelor integrate, scaunele prezintă o linie continuă, ceea ce conferă o senzaţie de spaţiu vertical şi mai amplu şi satisface chiar şi persoanele mai înalte, indiferent de locul pe care îl vor ocupa: pe scaunele din faţă sau pe banchetă.

Portbagajul.
Începând cu linia de echipare move up!, portbagajul noului up! poate fi utilizat în mod extrem de variabil. Bancheta este rabatabilă fracţionat, iar podeaua portbagajului poate fi fixată pe două niveluri: pentru a oferi fie spaţiu maxim pentru bagaje, fie o suprafaţă plană. Dar portbagajul noului up! impresionează oricum prin generozitatea spaţiului, neobişnuită în clasa sa: volumul său cuprinde între 251 litri şi 951 litri, cu spătarul banchetei rabatat.

Senzaţia de spaţiu.
Noul up! arată ca o maşină mică. Dar la bordul său veţi simţi marea libertate! up! oferă mai mult spaţiu decât majoritatea maşinilor din această clasă şi conferă senzaţii de spaţiu şi mai amplu, graţie numeroaselor detalii inteligente şi funcţionale de design. Iar pentru ca dumneavoastră să vă simţiţi bine în noul up! şi să vă acomodaţi imediat, veţi găsi fiecare buton acolo unde ştiţi, în mod intuitiv, că se află. Astfel bordul nu arată doar bine, ci oferă şi toate premisele pentru călătorii sigure şi relaxate.

Spaţiile de depozitare.
În noul up! nu trebuie să renunţaţi la aproape nimic, pentru că orice lucru îşi găseşte cu uşurinţă locul potrivit. Numeroasele spaţii de depozitare şi suporturi, ca de exemplu pentru documentele maşinii sau pentru paharul de cafea de dimineaţă. Sunt dotări de confort pe care le veţi căuta în zadar în multe maşini de talie mică. În ambele uşi frontale are loc câte o sticlă de 1 litru. Astfel sunteţi pregătit oricând şi pentru marile călătorii. 

Siguranta
Sistemul electronic de control al stabilităţii şi ABS.
Cu ABS şi cu sistemul electronic de control al stabilităţii, up! aduce tehnologiile moderne în standard, chiar şi pentru cel mai mic Volkswagen. Sistemul electronic de control al stabilităţii are capacitatea de a evita situaţiile critice de pierdere a controlului asupra maşinii, intervenind ţintit asupra managementului motorului şi al instalaţiei de frânare. Sistemul include şi un asistent pentru demarajul din rampă, care împiedică rularea nedorită a maşinii în spate. Cu toate acestea, se impune atenţia la volan, pentru că nici sistemul electronic de control al stabilităţii nu are capacitatea de a anula legile fizicii.

Celula rezistentă pentru pasageri.
up! nu este în niciun caz superficial: sub haina sa frumoasă, dispune de oţel extrem de rigid, care conferă rezistenţă şi siguranţă adiţională celulei pentru pasageri. Astfel îndepărtează cu eleganţă clişeul conform căruia maşinile mari sunt mai sigure decât cele mici.

Airbag-urile.
Alături de airbag-urile frontale pentru şofer şi pasager, noul up! oferă, în echiparea standard, airbag-uri laterale de dimensiuni deosebit de mari. Acestea protejează capul şi toracele pasagerilor din faţă şi din spate, în cazul nedorit al unui impact lateral.

Isofix.
Noul up! convinge întreaga familie. Conceptul său inteligent de utilizare a spaţiului demonstrează că o familie mobilă nu are neapărat nevoie de un combi. up! oferă, de exemplu, suficient spaţiu pentru scaunele copiilor, care pot fi fixate cu sistemul de ancorare ISOFIX, direct de caroseria maşinii. O dotare care face parte din echiparea standard de siguranţă a noului up!.

Funcţia de frânare de urgenţă City.
O pereche perfectă: noul up! şi oraşul. up! este pregătit, din toate punctele de vedere, pentru mediul urban. Este singura maşină din această clasă, care dispune în echiparea standard de funcţia City de frânare de urgenţă, care oferă protecţie complet automată împotriva impactului, la viteze de deplasare mai mici. Sistemul avertizează şoferul prin semnale sonore şi vizuale, imediat ce up! se apropie prea mult de maşina din faţă. Mai mult, la viteze de până la 30 km/h, susţine şoferul prin frânare completă, generând automat presiune maximă în instalaţia de frânare. 

 

Variante de echipare

take up!
Veţi găsi multe detalii speciale, deja începând cu linia de echipare de pornire: take up!. De exemplu, sistemul de climatizare, sistemul radio-CD cu capacitate de redare a fişierelor MP3, caracterul practic, graţie numeroaselor spaţii de depozitare, dar şi siguranţa excelentă, mulţumită celor patru airbag-uri, a sistemului standard de control al stabilităţii şi a funcţiei City de frânare de urgenţă. Nici confortul nu este mai prejos, scaunele noi, integrale fiind deosebit de comode. Dacă totuşi mai există dorinţe neîndeplinite, up! oferă numeroase elemente opţionale de design pentru interior, la care se adaugă o sumedenie de alte dotări opţionale.

move up!
Veţi recunoaşte deja de la exterior noul move up!, pentru că mânerele portierelor şi carcasele oglinzilor sunt vopsite în culoarea caroseriei şi pentru că este echipat cu capace decorative special concepute pentru noul up!. Dar şi valorile interioare impresionează pe toată linia. Pentru tapiţerie puteţi să alegeţi între două modele diferite, de cea mai bună calitate. Mai mult, linia aceasta de echipare oferă şi un dash pad atractiv pentru panoul de instrumente. În echiparea standard mai sunt incluse numeroase dotări de confort, precum bancheta rabatabilă fracţionat, geamuri cu acţionare electrică, torpedou cu capac şi închidere centralizată cu telecomandă.

black up!
black up! vă întâmpină cu rafinament, fiind echipat cu o dotare standard extrem de generoasă şi cu multe detalii de design care atrag toate privirile, precum culoarea exterioară neagră, jantele de 16” din aliaj uşor „classic”, elementele cromate care se integrează perfect, precum şi gemurile fumurii începând cu montantul B. La interior vă aşteaptă scaune integrale de cea mai bună calitate, cu tapiţerie cu model individual de design, multe elemente de decor, praguri cu inscripţia up! şi sistemul infotainment maps + more cu Bluetooth şi funcţie de navigaţie, precum şi un cap pentru schimbător, conceput special pentru black up!.

white up!
white up! dispune de aceeaşi echipare ca şi up! black, dar pare cu totul diferit. Este mai degrabă sportiv, decât elegant, mai degrabă modern, decât clasic. Culoarea exterioară „pure white” îi conferă un caracter stilat. Capacele decorative de pe jantele de 16” din aliaj uşor sunt, desigur, albe. În dotarea standard mai sunt incluse: proiectoarele de ceaţă cu inele cromate, sistemul infotainment maps + more cu Bluetooth şi funcţie de navigaţie, precum şi praguri cu inscripţia up!. 

Tehnologie si inovatie
up! boxes
În oraş, în călătorii şi pentru copii: se ştie că micile atenţii sunt sursa marilor bucurii. De aceea, pentru up! vă oferim, la cerere, cutii special concepute, cu conţinut practic. Toate cele trei variante de up! box au la bază câte o cutie pliantă şi flexibilă, de cea mai bună calitate, concepută de către Volkswagen Design, special pentru noul up!. Cu a ajutorul unor capse, cutia poate fi pliată în trei moduri diferite, putând fi astfel folosită fie ca o cutie de transport, cu mânere laterale, fie ca o cutie de organizare a portbagajului, ridicându-se la jumătatea înălţimii portbagajului, fie ca suport. Varianta travel box conţine un mic recipient pentru gunoi, care se potriveşte perfect în suportul pentru pahar, precum şi un key cover atractiv şi o cutie rezistentă pentru sandvişuri. city box oferă o geantă frigorifică, o geantă pentru cumpărături şi o cană termoizolantă. Iar kid box conţine o geantă practică pentru partea din spătarele scaunelor din faţă, o cutie pentru sandvişuri şi un animăluţ de pluş care poate fi folosit şi ca pernă sau geantă. Toate cutiile au finisaje de calitate şi se potrivesc perfect în portbagajul noului up!, fiind astfel foarte utile pentru transport.

maps + more
Sistemul de infotainment şi navigaţie maps + more este unul dintre highlight-urile deosebite pe lista de dotări opţionale pentru up!, oferind numeroase funcţii extraordinare şi putând fi integrat elegant, în panoul de bord, graţie unui suport special. Modul Car Info afişează, printre altele, turaţia, temperatura exterioară şi consumul de combustibil. Think Blue Trainer evaluează informaţiile provenite de la sistemele maşinii şi oferă recomandări pentru un stil de condus eficient. Meniul Media permite „managementul” muzical centralizat, iar sistemul de navigaţie integrat vă aduce rapid la destinaţie şi funcţionează şi ca sistem handsfree pentru toate telefoanele compatibile Bluetooth, în combinaţie cu sistemul radio.

Motorizări.
Cu noul up! conduceţi, deja de astăzi, foarte eficient. Aceasta se datorează, pe de o parte, masei sale reduse de numai 929 kilograme, dar şi design-ului exterior dinamic şi cu rezistenţă redusă la înaintare, precum şi motoarelor foarte economice, care se potrivesc perfect pentru traficul urban: temperament din plin şi fiabilitate optimă.

Sistemul ParkPilot susţine şoferul la executarea manevrelor precise, pentru parcarea în spaţii oricât de înguste. Pentru aceasta, în bara de protecţie posterioară a noului up! sunt integraţi trei senzori cu ultrasunete care măsoară distanţa faţă de eventualele obstacole. Imediat ce distanţa scade sub o anumită valoarea minimă, sistemul avertizează şoferul prin semnale sonore. ParkPilot este o dotare a pachetului drive pack.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu