Profit record pentru grupul Volkswagen in primul trimestru

Grupul Volkswagen a raportat pe primul trimestru un profit ce a depăşit aşteptările analiştilor, pe fondul cererii crescute pentru brandul Audi. Profitul operaţional a crescut cu 10% la 3,21 miliarde de euro, a anunţat producătorul german.

Cifra anunţată de Grupul Volkswagen a depăşit media de 2,66 miliarde de euro estimată de nouă analişti intervievaţi de Bloomberg.

Veniturile Grupului Volkswagen au crescut de asemenea în primul trimestru al anului 2012, cu 26%.

Volkswagen este pe val, în ciuda crizei din Europa. Producătorul german fură din cota de piaţă a rivalilor cu o linie de modele ce porneşte de la mini-maşini precum up! până la super-maşini, precum Lamborghini, şi camioane de 50 de tone.

Vânzările la nivel global ale Grupului Volkswagen au crescut cu 11,3% până la 2,3 milioane de vehicule în primul trimestru din 2012, majorându-şi cota de piaţă pe segmentul maşinilor de pasageri de la l1,9% la 12,2%.

Bazându-se pe expansiunea din Asia, SUA, America Latină şi Rusia, Volkswagen vrea să-şi mărească livrările peste nivelul record de anul trecut de 8,3 milioane de maşini.

Toate diviziile grupului, cu excepţia spaniolilor de Seat, au raportat creştere ale profitului trimestrial. Profitul operaţional ale brandurilor de bază au crescut cu 5,3% pentru Volkswagen, până la 1,1 miliarde de euro, şi cu 26,6% pentru Audi, până la 1,4 miliarde de euro. Skoda a raportat o creştere a profitului cu 11,8% în timp ce Seat şi-a mărit pierderile cu 17 milioane de euro, până la 29 milioane, ca urmare a declinului vânzărilor de pe piaţa Spaniei.




 sursa: http://www.informatiiauto.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu