Scorpion sustine Orchesta Unirea in Noaptea Muzeelor

Orchestra de Camera UNIREA concerteaza la Muzeul Vrancei.

 Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a opta ediţie.

Evenimentul este patronat şi anul acesta de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.

In noaptea de 19 mai 2012, aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc acest eveniment.

In Romania aproximativ 70 de muzee din intreaga tara isi asteapta vizitatorii in spatiile de expozitii, unde vor avea loc, intre altele si spectacole de muzica, dans, teatru, proiectii video, etc.

In cadrul acestui eveniment, organizat si la Focsani de catre Muzeul Vrancei, Orchestra de Camera UNIREA, va sustine in sala mare a cladirii muzeului din B-dul Garii nr. 5, un concert de muzica clasica, concert dirijat de catre Vincent Gruger.

Vor fi interpretate lucrari de larga popularitate apartinand compozitorilor Wolfgang Amadeus MOZART si Bela BARTOK. Concertul va avea loc la ora 21.30.

Cu putin timp inainte, de la ora 20.00, va avea loc un recital cameral la Flauti Due (Augustin Creznaru si Liviu Topala)

Accesul in spatiul muzeal se face fara taxa de intrare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu