Noul motor biturbo diesel 3.0 TDI de la Audi

Cel mai puternic turbodiesel de la Audi genereaza 313 cai putere. Motorul este disponibil pe A6, A6 Avant, A7 si consuma 6,4 litri. Unitatea dispune de o transmisie cu 8 trepte si sistem biturbo.

Audi pune mare pret de motoarele diesel, ce pot dicta succesul oricarui producator aflat pe piata europeana. Marca premium germana introduce o noua generatie de propulsoare biturbo TDI capabile sa ofere mai multa putere si performanta cu un consum redus de combustibil. Destinat limuzinelor de clasa medie A6 si A7 Sportback, dar si noilor A6 Avant si A6 Allroad, agregatul turbodiesel genereaza 313 cai putere în plaja 3.900 – 4.500 rpm.

Versiunea devine cel mai puternic motor turbodiesel de 3.0 litri oferit în prezent de Audi.

Cuplul motor maxim de 650 Nm este disponibil între 1.450 si 2.800 rpm. Resursele motorului biturbo permit performante dinamice impresionante pentru un turbodiesel. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se efectueaza în 5,1 secunde la un model A6 Sedan, viteza maxima fiind limitata la 250 km/h.

În cazul unui A6 Avant sau A7 Sportback sunt nevoie de 5,3 secunde pentru a atinge 100 km/h. 

Consumul este un alt sector pe care noul biturbo diesel de 313 cai putere îl stapaneste foarte bine. Audi afirma ca puternicul propulsor se multumeste cu 6,4 litri la 100 km, iar emisiile de dioxid de carbon sunt cifrate la 169 g/km. Tehnologiile de injectie de înalta precizie, noua pompa de ulei, injectoarele piezo sunt principalele elemente care au influentat reducere consumului de combustibil.

Un rol deloc neglijabil îl au transmisia automata cu 8 trepte si sistemul biturbo care actioneaza în doua etape, pana la un regim maxim de 3,2 bar.


http://www.autopassione.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu