Tripla victorie Audi la Le Mans 2012!

Audi si-a trecut in cont un nou triumf la Le Mans, reusind sa acapareze podiumul clasamentului general, cat si la clasa LMP1. 

Anul acesta, constructorul german a luat startul cu  4 monoposturi - doua clasice (cu propulsie diesel) si doua hibrid (motor traditional pe spate si tractiune electrica pe puntea fata).

Editia cu numarul 80 a legendarei curse de la Le Mans a marcat a 11-a victorie Audi din ultimii 13 ani. Cele doua masini hibrid au ocupat primele doua trepte ale podiumului, invingator fiind prototipul Audi R18 e-tron quattro pilotat de trioul Lotterer - Fassler - Treluyer. Pe 2 s-au clasat McNish - Capello - Kristensen, iar pe 3, Jarvis - Bonanomi - Rockenfeller.

In lipsa rivalilor traditionali de la Peugeot, Audi a luptat acum pentru suprematie cu noul team Toyota. Niponii au venit la Le Mans cu doua monoposturi si cu multe sperante, insa pana la lasarea noptii erau eliminati din competitie, in urma unor incidente pe pista, care le-au avariat iremediabil masinile.
Nici cei de la Audi n-au fost lipsiti de emotii, insa in cazul lor incidentele de pe pista n-au fost atat de grave incat sa duca la abandonuri. Si astfel, Audi a reusit sa scrie o noua pagina de istorie in celebra “24 Heures du Mans”, trecandu-si in cont prima victorie cu o propulsie hibrid.

Le Mans 2012 - castigatori pe categorii
LMP1: Lotterer / Fassler / Treluyer - Audi R18 e-tron quattro
LMP2: Potolicchio / Dalziel / Kimber-Smith - HPD Starworks
GTE Pro: Fisichella / Bruni / Vilander - Ferrari AF Corse
GTE AM: Bornhauser / Canal / Lamy - Corvette Larbre

Foto: Audi Sport, Toyota Motorsport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu