Volkswagen ofera pe Touareg sistemul City Emergency Brake

Sistemul de prevenire a coliziunilor ce a debutat pe up! va fi preluat de Touareg. Tehnologia denumita CEB va fi disponibila din iulie. Premiat de EuroNCAP, sistemul actioneaza la viteze de pana la 30 km/h.

Volkswagen extinde constant paleta tehnologiilor de siguranta moderne, interesant fiind si modul in care o face. Daca pana astazi sistemele avansate erau preluate de la modele de top, acum masinile de clasa mica sunt cele care imprumuta tehnologia de ultima ora. Citadina Up! va oferi impozantului Touareg noua tehnologie City Emergency Brake (CEB) ce previne coliziunile prin actionarea automata a franelor.


Sistemul, laudat si premiat de specialistii EuroNCAP – organismul european independent de testare a sigurantei automobilelor, este prevazut un radar si o pereche de senzori laser ce monitorizeaza constant zona din fata masinii pe o distanta de 10 metri pentru a evita producerea unui accident.

CEB poate interveni independent asupra franelor daca exista iminenta unui impact, iar soferul este lipsit de reactie. Tehnologia este de fapt un sistem de asistenta ce opereaza doar la viteze mici, intre 5 si 30 km/h, si se dezactiveaza la apasarea ferma a pedalei de acceleratie.

Touareg este al doilea model Volkswagen dotat cu inovativul City Emergency Brake, care lucreaza in paralel cu tehnologia Adaptive Cruise Control.

Laserul generat de senzori recunoaste obiectele aflate in trafic, dar si pietonii care circula in fata lui Touareg. Daca sistemul inteligent CEB constata ca un accident urmeaza sa se produca atunci creste rapid presiunea de franarea, asigurand o oprire ferma si la timp a automobilului.

Euro NCAP estimeaza ca City Emergency Braking poate reduce cazurile de accidente la viteze mici cu peste 20 %.

Incepand din luna iulie tehnologia CEB va fi disponibila pe toate versiunile modelului Touareg. Producatorul nu a mentionat nici pretul acesteia si nici daca va fi dotare standard sau optionala. Pentru inceput, sistemul de prevenire al coliziunilor va fi oferit in Germania si Olanda.

Mai mult ca sigur acesta va fi disponibil ulterior si pentru restul clientilor din Europa.

http://www.autopassione.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu