Amarok cabina simpla. Un pick-up pentru munca în condiţii dificile


- Spaţiu de încărcare cu 65 de cm mai lung
- O cabină simplă, confortabilă, oferă mai mult spaţiu decât uzual


În urma introducerii de succes pe piaţă, la nivel internaţional, a pick-up-ului Amarok cu Cabină Dublă, cea de-a doua versiune Amarok intră acum pe piaţa din Germania: Amarok cu o cabină scurtă şi suprafaţă de încărcare lungă. Amarok cu Cabină Simplă reprezintă „calul de povară” clasic din acest segment.

Amarok cu Cabină Simplă dispune de o suprafaţă de încărcare extinsă la 2.205 mm, faţă de versiunea Amarok cu cabină dublă şi cu patru portiere, în condiţiile în care autovehiculul are aceeaşi lungime şi acelaşi ampatament.

Suprafaţa de încărcare, mai lungă cu 65 cm decât cea de la versiunea cu cabină dublă, poate acomoda, cu uşurinţă, doi europaleţi încărcaţi transversal, unul în spatele celuilalt, şi cu toate acestea încă mai rămân 60 cm de spaţiu de încărcare disponibili pe lungime. Cu o lăţime a suprafeţei de încărcare neschimbată, de 1,22 metri, între pasajele roţilor, Amarok cu Cabină Simplă oferă o suprafaţă totală de încărcare de 3,57 m2. De asemenea, mărfurile mari şi voluminoase pot fi transportate în siguranţă, graţie celor şase inele de amarare, care sunt o dotare standard.

Automobilele pick-up cu cabină simplă sunt considerate „calul de povară” clasic pentru cele mai dure condiţii din industrie, construcţii şi agricultură. În aceste domenii, mărimea suprafeţei de încărcare este cea care contează. Cu toate acestea, inginerii de la Volkswagen Autovehicule Comerciale au acordat mare atenţie şi spaţiului pentru ocupanţii  autovehiculului. De aceea, versiunea cu cabină simplă este mai lungă decât modelele oferite de concurenţi, astfel încât lucrurile de valoare să poată fi aşezate cu uşurinţă în spatele ambelor scaune, dar în acelaşi timp să rămână destul spaţiu pentru reglarea scaunului în poziţia optimă.

Amarok cu Cabină Simplă este propulsat de bine cunoscutul propulsor TDI de 2 litri, care oferă o valoare mare a cuplului şi 90 kW /122 CP sau de versiunea bi-turbo, 132 kW / 180 CP. Pentru transferul puterii, clienţii pot alege între tracţiunea pe puntea spate şi tracţiunea integrală selectabilă 4MOTION cu reductor – ambele cuplate la o cutie de viteze manuală cu şase trepte de viteză.
Consumul de carburant al modelului Amarok cu Cabină Simplă este extrem de redus: de exemplu, în versiunea deosebit de eficientă a modelului Amarok cu Cabină Simplă, cea de 90 kW cu tracţiune spate, maşina are nevoie de numai 7,2 litri pentru 100 de kilometri, ceea ce este echivalent cu emisii de CO2 de 189 g/km.

În plus faţă de sistemele electronice de blocare a diferenţialului, un sistem mecanic de blocare a diferenţialului este disponibil opţional, pentru puntea spate şi pentru ambele versiuni de tracţiune. Suspensia Heavy-Duty permite o sarcină utila maximă de până la 1,248 tone. Siguranţa îşi păstrează nivelul foarte ridicat. Dotările de siguranţă includ sistemul ESP, oferit în echiparea standard, precum şi airbag-uri frontale pentru şofer şi pasager şi airbag-uri cap/torace.

Alături de varianta clasică de autovehicul comercial, cu o bară de protecţie neagră, este disponibil, pentru versiunea cu cabină simplă, şi un pachet de design, cu bara de protecţie faţă vopsită în culoarea caroseriei, jante din aliaj uşor de 18 sau 19”, precum şi o gamă extinsă de alte dotări opţionale, inclusiv un sistem de navigaţie premium. Astfel, acest cal de povară clasic poate fi ridicat la nivelul unui pick-up lifestyle.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu