Volkswagen Amarok are o noua motorizare de baza


Volkswagen are o veste buna pentru fanii modelului Amarok. Incepand cu 1 februarie 2013, acesta este disponibil pe piata europeana cu o noua motorizare de baza. Aceasta este mai puternica si dinamica, dar la fel de economica precum varianta de baza oferita pana acum

Unitatea 2.0 TDI de 140 cai putere devine noua versiune de intrare in gama motoarelor disponibile pe pickup-ul asamblat la Hanovra, ramplasand vechiul propulsor de 122 de cai putere, la care Volkswagen renunta.


Desi are 18 cai putere in plus, propulsorul turbodiesel promite un nivel de consum de 7,2 litri, egal cu cel al versiunii pe care o inlocuieste. Cu pachetul tehnologic BlueMotion, vehiculul utilitar va utiliza in medie 6,8 litri la 100 km. Cuplul motor de 340 Nm este neschimbat, fiind disponibil pe o plaja de la 1.600 la 2.250 rpm, in schimb cei 140 de cai putere sunt livrati acum la 3.500 rpm.

Volkswagen anunta o crestere sensibila a performantelor dinamice pentru Amarok 2.0 TDI de 140 cai putere, care demareaza de la 0 la 100 km/h in 12,6 secunde, (anterior 13,2 secunde), viteza de varf atingand 168 km/h, cu doar 6 km/h mai mult decat versiunea 2.0 TDI de 122 cai putere.

Raspunsul dinamic al masinii a fost de asemenea imbunatatit. Noua versiune de baza Amarok accelerand mai rapid de la 80 la 120 de km/h, in treapta a cincea de viteza.

Toate modelele echipate cu motorul de 140 CP dispun de o cutie manuala cu 6 trepte.

Volkswagen anunta totodata aparitia unor noi dotari in bagajul versiunii de baza Amarok. In functie de piata, sunt oferite sistemul de navigatie RNS 510, combinat cu o camera pentru marsarier, sistemul de asistare la parcare – Park Assist, lumini de ceata fata cu iluminare adaptiva in viraje (Trendline), sistem de incalzire programabil, asistent lumini faza lunga, cat si un pachet denumit “Light and Vision”, ce include printre altele senzori de ploaie si oglinda retrovizoare cu reglare automata anti-orbire.

Amarok 2.0 TDI 140 CP este disponibil in versiunile cabina simpla si dubla, atat cu tractiune spate (4×2) cat si 4×4 permanenta, modelul din urma fiind echipat cu reductor. Poate fi comandat pe oricare din cele trei linii de echipare: Amarok, Trendline si Highline.

Noua versiune de baza poate fi comandata si in Romania, pretul de baza fiind fixat la 25.234 euro cu TVA.

Sursa: http://www.autopassione.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu