Info REMAT 2013

update 08 Aprilie 2013

Rovana Plumb a spus sâmbătă într-o conferinţă de presă că noul Program de înnoire a parcului auto nu se va mai numi "Rabla", va intra în vigoare din 15 aprilie, iar tichetul valoric va avea un cuantum de 1.500 de euro şi va fi unul singur de persoană.
„Suntem acum în analiză în ceea ce priveşte definirea clară a numărului de tichete pe care le vom emite. Va fi o singură emitere în acest an.

De asemenea, luăm în calcul toate modalităţile, în aşa fel încât să nu se mai întâmple perturbări ale procedurii, cum am constatat anul trecut, astfel încât să nu avem nici la nivelul operatorilor din program, dar nici la nivelul cetăţenilor vreo nemul¬ţumire pentru modul în care se derulează programul. Va fi totul transparent şi în orice moment veţi putea accesa şi veţi avea acces la modul în care se derulează programul pe tot parcursul lui.


Mai mult decât atât, în acest moment nu am ce să comunic, pentru că abia luni vom avea o întâlnire cu Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile, în aşa fel încât să definim anumite criterii clare pentru a evita orice fel de nemulţumiri din partea actorilor implicaţi în program“, a spus Rovana Plumb, citată de zf.ro

Ministrul mediului Rovana Plumb spune că ministerul doreşte schimbarea numelui programului „Rabla“ deoarece are în vedere acordarea unor bonusuri suplimentare în cadrul noului program pentru înnoirea parcului auto în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon.

„Programul nu se va mai numi «Rabla». Avem în vedere acordarea unor bonusuri suplimentare, dar vi le vom comunica la vremea respectivă. În afară de bonusul pe care l-am luat în calcul la achiziţionarea unei maşini electrice, de 2.500 de euro pe maşină achiziţionată, atât persoane fizice, cât şi persoane juridice, avem în vedere şi acordarea unor bonusuri în cadrul acestui nou program pentru înnoirea parcului auto, în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon pentru România“, a afirmat Rovana Plumb.

Ea nu a dorit să dezvăluie posibilele nume ale programului, spunând doar că se lucrează „pe trei formule“.
sursa: http://www.informatiiauto.ro

update 18 Martie 2013
Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anuntat ca programul Rabla 2013 va fi definitivat la finele lunii martie si va începe în aprilie. Programul vine si cu reguli noi, cum ar fi obligativitatea detinerii vehiculului cel putin un an înainte de casarea acestuia.

Programul Rabla 2013 va începe în luna aprilie, anunta Mediafax citand Ministrul Mediului, Rovana Plumb. De data aceasta, în programul Rabla vor fi incluse numai autoturismele care au fost în proprietatea unei persoane fizice sau juridice mai mult de un an de zile. 
Desi Ministrul Mediului a specificat ca ar dori sa acorde un voucher pentru casare în valoare de 1.500 de euro si pentru vehiculele electrice sa fie acordat un bon de 2.000 euro, Guvernul nu a aprobat înca o asemenea masura. Proiectul care dicteaza Programul Rabla va fi definitivat în decursul lunii martie, urmand sa fie introdus începand cu luna aprilie. Tichetul va fi transmisibil o singura data.
Programul Rabla 2013 va integra si automobilele cu motoare Euro 3, cu conditia ca acestea sa fie mai vechi de zece ani. La fel ca si pana acum, programul Rabla nu va permite casarea vehiculelor importate în Romania dupa 01.01.2007, masura dictata de fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care vroia sa evite importul de autovehicule rulate din Vest în vederea obtinerii unui profit de pe urma tichetelor rabla, în ideea ca vehiculele respective puteau fi cumparate si importate în Romania la un pret care sa permita o marja de profit considerabila pentru client.
Pentru moment, versiunea finala a proiectului este înca neclara, Premierul Romaniei si Ministrul Mediului avand viziuni diferite în privinta acestui proiect, existand mai multe discutii în acest sens. 
Pe de o parte, se vrea introducerea unui voucher în valoare de 1.500 de euro în locul celor trei vouchere de cate 3.800 RON fiecare, varianta finala nefiind înca dezvaluita publicului. Insa, anii în care a fost permisa tranzactionarea tichetelor Rabla au marcat rezultate mai bune pentru acest proiect, cu toate ca guvernantii au sesizat aparitia unor intermediari care au tranzactionat aceste tichete doar în scopul de a obtine profit de pe urma vanzarii lor.
sursa: http://sport.bzi.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu