Noul Volkswagen Golf Variant intră pe piața germană

Versiunea de familie Golf poate fi comandată de azi în Germania. Modelul de bază costă 18.950 de euro. Noul Golf Variant dispune de tehnologii în premieră și 6 motorizări cu valori între 85 și 105 cai putere.

Prezentat în urmă cu numai o lună la Geneva, proaspăt lansatul Golf Variant poate fi comandat începând de astăzi, 15 aprilie, de clienții din Germania. 

La fel ca și în cazul variantelor hatchback, prețurile de lansare sunt foarte apropiate vechiului model, deși echiparea este mai bogată, iar din punct de vedere tehnic și mecanic vorbim de o generație cu avantaje net superioare.

Citeste informatii cu privire la REMAT 2013 
Citeste Ghidul de informare


 Așa cum ne-a obișnuit, Volkswagen propune pe noul Golf Variant trei linii de echipare. De acum denumirile Trendline, Confortline și Highline sună foarte familiar pentru fanii mărcii, singurele secrete fiind doar cele legate de dotările standard și opționale.

Versiunea de bază este propulsată de un motor turbo pe benzină de 1.2 litri și 85 cai putere, prețul de bază fiind fixat la 18.950 de euro. Pentru următorul nivel de echipare, Confortline, prețurile pornesc de la 20.925 euro, în timp ce tariful de listă Variant Highline începe de la 25.200 de euro, acesta din urmă având ca motorizare de bază propulsorul 1.4 TSI de 122 cai putere.

Gama de motoare mai include unitatea pe benzină de 105 cai putere și versiunile diesel 1.6 TDI de 105, 110 și 150 de cai putere. Partea de transmisie include cutiile manuale cu 5 și 6 trepte, sau automate DSG cu 6 și 7 trepte.

Comparativ cu vechea generație, noul Golf Variant, model dezvoltat pe o platformă modulară (MQB), oferă 100 de litri mai mult la compartimentul bagajelor. Volumul standard a crescut la 605 litri, iar cu bancheta rabatată spațiul de încărcare crește până la 1.620 de litri (+125 litri).

Ca dotări  standard, pe piața germană, versiunea de familie a celui mai bine vândut model din Europa include elemente precum sistemul start/stop, aer condiționat, diferențial XDS, ecran tactil de 5 inci, geamuri electrice față-spate, 6 airbaguri, sistem ISOFIX, centuri cu trei puncte de prindere, plus tehnologiile ABS cu Brake Assist, ESP, ASR, EDS, MSR. Sistemul premiat City Emergency Braking, preluat de la juniorul Up!, se va dovedi foarte util în deplasările zilnice prin jungla urbană. Aceasta frânează automat mașina, dacă șoferul nu intervine, la viteze de până la 30 km/h prevenind un impact nedorit cu pietoni aflați în mișcare sau vehicule.

O premieră absolută în acest segment este includerea tehnologiei Multi-Collision Brake ca dotare standard, sistem ce frânează automat vehiculul după o coliziune reducând energia cinetică şi minimizând şansele de producerea al unui al doilea impact. 

Noul Golf Variant dispune de un nou sistem de entertainment, iar opțional pot fi comandate tehnologii precum Front Assist, ACC (Controlul Automat la Distanței). La aceastea se adaugă sistemul de citire al semnelor de circulație și cele de asistare la parcare și de avertizare la depășirea involuntară a benzii. 

Lista include și sistemul PreCrash ce detectează posibilitatea unui accident, pretensionează centurile de siguranţă, închide geamurile şi trapa.

Citeste si informatii cu privire la REMAT 2013

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu