Remat 2013



Update 15.04.2013
In conferinta de presa de aseara (15 apr. ora 18:00), Min. Mediului a lansat in dezbatere publica, pana la data de 22 apr.a.c., ghidul Programului de innoire a parcului auto 2013 (Rabla 2013). 

Citeste Ghidul de informare

Diferente fata de anii precedenti:

- Cuantumul primei de casare este de 6.500 lei, la care se adauga un eco-bonus in valoare de 500 lei in urmatoarele cazuri:
a) la achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6;
b) la achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km;
c) la achiziţionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.
- Pentru un autovehicul uzat, predat spre casare, se elibereaza un singur tichet.
- Pentru achizitionarea unui autovehicul nou se poate utiliza un singur tichet. Este exclus cumulul de tichete pentru achizitionarea unui autovehicul nou.
- Proprietarul care a obţinut tichet, poate ceda în favoarea unei alte persoane, dreptul de beneficiu asupra primei de casare.
- Utilizarea tichetului se face în termen de cel mult 45 zile de la eliberarea sa de catre colectorul validat, fara a se depasi insa, data de 20 noiembrie a anului in care se desfasoara programul.
- Autoritatea (AFM) alocă un numar de tichete fiecarui judet, in raport de numarul autovehiculelor uzate aflat in parcul judetului respectiv; tichetele sunt repartizate in mod egal intre punctele de lucru apartinand colectorilor validati si situate in respectivul judet.
- Tichetele destinate proprietarilor persoane fizice si neeliberate (de colector) in termen de cel mult 30 zile de la data distribuirii, se restituie Autoritatii pentru redistribuire, in caz contrar Autoritatea procedand la anularea tichetelor si excluderea din program a colectorului validat, tichetele eliberate in termen ramanand valabile.

Se intentioneaza ca programul sa demareze efectiv pe 15 mai 2013



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu