Volkswagen dezvoltă un SUV poziționat între Tiguan și Touareg


Volkswagen își va extinde gama de modele SUV cu un al treilea exponent. Germanii au identificat un sector liber, rămas neacoperit, pe care vrea să-l exploateze cu un model de talie medie. Acesta se va poziționa între Tiguan și Touareg și va măsura aproximativ 4,60 metri.

Bazat pe platforma viitorului Passat, noul SUV va avea dimensiuni apropiate actualului Audi Q5 și va fi oferit cu un sistem de tracțiune integrală 4Motion.

”Noua platformă MQB ne oferă numeroase posibilități constructive. Vrem să profităm de acest lucru, dar și de faptul că segmentul SUV este unul care va continua să crească în următorii ani. Passat este modelul ideal pentru dezvoltarea noului SUV”, afirmă oficiali din departamentul de dezvoltarea al Volkswagen.

Marca germană întenționează ca noul SUV să fie lansat la un an de la debutul noii generații Passat.

Mai precis, în anul 2015 acesta va debuta pe piața europeană. Interiorul va fi conceput să găzduiască cinci persoane, iar linia exterioară va fi conturată după noua filozofie de design a mărcii care va miza pe simplitate expresivă.

SUV-ul va fi echipat cu Euro 6, atât turbodiesel cât și turbo pe benzină, transmisii automate cu 8 trepte și sistem start/stop.

Ulterior, Volkswagen va lansa și o versiune de motorizare hibridă, benzină-electric, destinată să cucerească publicul nord-american.

Sursa: http://www.autopassione.ro/volkswagen-dezvolta-un-suv-pozitionat-intre-tiguan-si-touareg_7223

Un comentariu:

  1. recomandati-le constructorilor dvs.sa construiasca si un motor mai durabil...cel putin in ultimii 5 ani ,au construit si vandut numai catastrofe de motoare.aveam totusi o parere buna despre voi

    RăspundețiȘtergere