Audi aplică schimbări radicale pe viitorul Q7

 A doua generație Q7 va suferi modificări capitale. Noul model va fi mai ușor cu până la 400 kg și va utiliza o structură din aluminiu. Consumul va fi redus substanțial, iar manevrabilitatea optimizată.

     Audi adoptă o strategie diferită pentru următoarele modele SUV de talie mare. Optica lucrurilor se va schimba, eficiența generată de avansul tehnologic fiind cheia succesului pentru noua generație Q7. Supus unor schimbări radicale, vârful de lance al gamei Q va căuta să redefinească standardele clasei.
     Luxosul SUV va pierde în greutate, grație unei șasiu mai ușor și puternic ranforsat.
     Comparativ cu actualul Q7, ce cântărește aproape 2,2 tone, versiunea de bază a următoarei generații va avea aproximativ 1,8 tone. Audi va utiliza din abundență aluminiul, în detrimentul oțelului pentru a reduce masa totală cu aproape 400 de kilograme.
     Multe din componente vor fi regândite cu același scop de minimizare a greutății. Odată atinsă această țintă, manevrabilitatea și agilitatea vor cunoaște valori superioare.

     Noul Q7 va împărți aceiași platformă cu viitorul Volkswagen Touareg și actualul Porsche Cayenne. Sub învelișul din metal își va face loc o structură revizuită MLB, destinată modelelor SUV de talie mare.
     Registrul estetic va fi schimbat și el. Chiar dacă își va păstra robustețea, a doua generație Q7 va fi un vehicul care va pune un accent mai mare pe elementul aerodinamică. Liniile curate ale caroseriei, alura mai joasă și propulsoarele pe injecție vor ajuta viitorul SUV să-și atingă ținta în materie de eficiență. Grație masei mai ușoare și a tehnologiilor de propulsie consumul va fi redus substanțial.
     Interiorul va rivaliza cu cele mai luxoase modele ale gamei, A7 și A8. Confortul și rafinamentul vor întrece nivelul versiunilor actuale, dotările urmând să fie pe gustul clienților de vehicule premium.
     Propulsoarele diesel vor domina gama de motoare. Printre acestea se va strecura și o versiune hibrid, iar o variantă diesel sport este luată în considerare.
     Disponibilă pe piață încă din 2007, actuala generație Q7 va mai rămâne în producția de serie cel mult 12 luni.




Sursa: www.autopassione.ro
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu