Record de consum: Volkswagen Golf TDI BlueMotion, doar 2,92 l/100 km


Volkswagen Golf TDI BlueMotion s-a dovedit a fi o masina ce chiar consuma mai putin de trei litri la suta de kilometri. Calatorind de la Nantes la Copenhaga, modelul Golf cu motor TDI de 81 kW/100 CP a avut nevoie de 2,92 litri de motorina per 100 km. Distanta dintre cele doua orase - 1602 km - a fost parcursa cu un singur rezervor.

Testul arata ca interactiunea dintre eficienta tehnologiei BlueMotion, de economisire a carburantului, si condusul pro-activ, bine gandit, al soferului, permite obtinerea unor cifre de consum impresionant de mici.

Ruta foarte variata, ce a pornit de la Nantes - vestul Frantei, „Capitala Verde Europeana 2013”, prin Paris, Antwerp, Bremen si Hamburg pana in capitala daneza Copenhaga - Capitala Verde Europeana 2013” -, situata langa Marea Baltica.

Testul „Think Blue. Eco Ride” arata ca cifrele standard de consum, conform ciclului NEDC, ce deja sunt foarte mici - 3,2 litri/100 km si 85 g/km de CO2 - pot fi depasite.

Soferii de la Volkswagen Driving Experience au reusit sa obtina o valoare, verificata, de 2,92 litri/100 km in trafic normal pe parcursul celor 20 ore si 45 de minute. Rezervorul standard de 50 litri a fost sigilat de un inspector DEKRA, iar la sfarsitul calatoriei, au intrat 46,92 litri in acelasi rezervor.

Volkswagen Golf TDI BlueMotion este unul dintre cele mai avansate modele din gama Golf. La fel ca restul versiunilor Golf are sistem start-stop in dotarea standard si recuperarea energiei din franare. Aerodinamica perfectionata, greutatea totala mai scazuta, transmisia manuala cu 6 trepte modificata si pneurile speciale, optimizate pentru o rezistenta scazuta la rulare, contribuie la ultra-eficienta lui Golf TDI BlueMotion.


sursa: www.informatiiauto.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu