Volkswagen T-Roc Concept

Volkswagen va aduce la Salonul Auto de la Geneva conceptul T-Roc. Exponatul prefigureaza un SUV cu trei uşi, de segment B, care are şi plafon decapotabil.

 

www.scorpion.ro 

Volkswagen a publicat primele schiţe oficiale al conceptului T-Roc, pe care-l va prezenta la Salonul Auto de la Geneva. Acesta este un SUV de segment B, ale caror dimensiuni sunt incadrate intre cele ale lui Polo şi cele ale lui Tiguan şi prezinta o posibila tendinta a viitoarelor SUV-uri Volkswagen. 

Dintre toate conceptele de SUV-uri prezentate de Volkswagen, T-Roc este singurul care nu este gandit pentru producţie in aceasta forma, fiind doar un studiu de design care incearca mai multe ipoteze inainte ca acestea sa ajunga pe linia de fabricaţie. Printre trasaturile deosebite ale modelului remarcam caroseria cu trei uşi şi design agresiv, precum şi cele doua panouri care formeaza acoperişul, care pot fi demontate pentru o experienţa apropriata de cea a unui cabriolet. 

Cercurile albe de pe bara de protecţie faţa amintesc de Volkswagen Karmann Ghia 1500, lansat in septembrie 1961, spun reprezentanţii marcii germane.

Conceptul nemţilor este construit pe platforma MQB a grupului şi beneficiaza de un motor 2.0 TDI de 184 CP şi 380 Nm. Propulsorul este conectat unei transmisii DSG cu şapte trepte şi angreneaza cele patru roţi motrice printr-un sistem de tracţiune integrala 4Motion. 

Volkswagen T-Roc accelereaza de la 0 la 100 km/h in 6.9 secunde, are o viteza maixma de 210 km/h şi se mandreşte cu un consum mediu de 4.9 litri la suta, corespondent unor emisii CO2 de 129 grame pe kilometru.  

Interiorul lui Volkswagen T-Roc nu a fost inca dezvaluit, dar volkswagen a prezentat cateva schiţe care ne arata trasaturile principale. SUV-ul are patru locuri, un afişaj de 12.3 inch in locul ceasurilor de bord şi un sistem infotainment bazat pe o tableta montata pe consola centrala. Respectiva tableta poate fi demontata şi folosita ca atare de şofer. Design-ul interior prezinta şi numeroase ornamente in culoarea caroseriei, numita Blue-Splash Metallic.  

sursa: Volkswagen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu