Istorie Volkswagen: Beetle - 66 de ani în Statele Unite


Beetle i-a cucerit pe americani încă de la "debarcarea" sa în Lumea Nouă și a rămas mereu un hit. Primul exemplar Volkswagen a fost adus în SUA de Ben Pon in anul 1949. El avea să vândă mașina cu 800 de dolari. Era începutul unei povești de succes.



În aprilie 1955 se înfiinta Volkswagen of America, sediu operational al mărcii având ca scop standardizarea retelei de service si dealeri de pe continentul american. Un an mai târziu, reteaua se putea lăuda cu 909 dealeri iar, până în 1970, se înregistrau peste 1000 de reprezentante ale mărcii, Volkswagen detinând un important procent de 7% din vânzările din acea perioadă.

Este de la sine înteles faptul că primul loc în vânzări îl ocupa modelul Beetle, care s-a bucurat de un enorm succes printre americanii care doreau un automobil mic, fiabil, care să consume putin si care să aibă un pret de achizitie redus. După iesirea modelului din fabricatie, locul său a fost luat de Volkswagen Golf, care, din ratiuni de marketing, a fost numit Rabbit. Întradevăr, într-o lume în care masinile erau de dimensiunile unor vapoare, micutul Golf nu putea fi asemuit decât cu un iepuras. De-a lungul timpului si până în prezent, Volkswagen s-a impus pe piata americană ca un automobil de încredere, fiabil beneficiind, într-o bună măsură, de o anumita notă de exotism european.


Beetle intra in Guinness Book
La data de 17 februarie 1972, recordul mondial de productie in serie detinut pana in acel moment de Ford cu al sau model T, produs intre 1908 si 1927, a fost depasit oficial de Volkswagen Beetle, odata cu iesirea pe poarta uzinei a exemplarului purtand numarul 15.007.034.


Astfel, Broscuta a devenit noul campion al lumii. In luna august incepe productia la modelul Panorama Beeltle, avand motoare de 44 si 50 de cai, model care a inlocuit Volkswagenul Beetle 1302. In acelasi an a fost introdus modelul 1300 S cu motor de 1.6 litri, aflat intr-un proces continuu de modificare. Spre exemplu, pentru modelele destinate Mexicului, carburatorul a fost dotat cu un senzor de altitudine, care asigura functionarea corecta a motorului in ciuda atmosferei rarefiate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu