Datele de tip swarm deschid drumul către condusul autonom: Volkswagen și Mobileye au încheiat un acord


→ Autovehiculele învată să vadă: Volkswagen si Mobileye creează noi "date de super navigatie" pentru condusul autonom
→ Unul pentru toti si toti pentru unul: Flota Volkswagen este ideală pentru generarea de date de navigatie extinse prin externalizare spre public
→ Standard de navigatie revolutionar: datele de la masini produse de diferiti constructori fuzionează într-o bază de date

Wolfsburg - Volkswagen si Mobileye planifică implementarea unui standard nou de navigatie pentru condusul autonom, începând cu anul 2018. Viitoarele modele Volkswagen vor utiliza harta bazată pe camere si tehnologia de localizare Road Experience Management™ (REM™) oferite de Mobileye. Reprezentantii celor două companii au semnat în 10 februarie un acord în acest sens. Cooperarea pe scară largă a fost aprobată de Prof. Amnon Shashua, Presedintele si Directorul Tehnologic al Mobileye si Dr Herbert Diess, Presedintele Consiliului de Administratie al mărcii Volkswagen. Mobileye si Volkswagen fac pasul următor către condusul autonom. În viitor, ambele companii vor colecta împreună date si le vor utiliza pentru o generatie nouă de hărti foarte inteligente.

Mobileye, companie cu sediul în Israel (NYSE: MBLY) este unul dintre principalii producători la nivel mondial de tehnologii pentru prevenirea accidentelor si condus autonom. REM™ este unul dintre cele mai recente sisteme Mobileye. Folosind externalizarea spre public (date de la multe masinii - "swarm") pentru a genera date în timp real pentru localizare de precizie si achizitie de date de înaltă definitie despre trasee.

Astfel, REM™ devine un nivel de informatii elementar pentru conducerea autonomă. Iată cum functionează REM™ în practică: masinile Volkswagen, dotate cu camere fată, achizitionează informatii despre marcajul benzilor si drum prin sisteme de senzori optici furnizate de Mobileye, iar aceste informatii sunt transmise în format comprimat într-un cloud. Datele obtinute de la flote se folosesc pentru îmbunătătirea continuă a hărtilor de navigatie de înaltă definitie cu capacitate de localizare extrem de precisă. Acestea, la rândul lor, servesc drept bază pentru conducerea autonomă si dezvoltarea avansată a multe sisteme de asistentă.

"Viitorul condusului autonom depinde de capacitatea de a crea si mentine hărti exacte de înaltă definitie si de a le scala la un cost minim", a declarat Prof. Amnon Shashua, co-fondatorul si Directorul Tehnologic al Mobileye. Profesorul Shashua a adăugat: "Acordul semnat cu Volkswagen reprezintă un moment de cotitură. Nu numai că utilizează tehnologia de externalizare spre public pentru a genera automat hărti de înaltă definitie si pentru a le scala în mod rentabil. Un aspect mult mai important este că acordul asigură un cadru pentru cooperare la nivelul întregului sector între constructorii de automobile cu scopul de a produce împreună continutul hărtilor, necesar pentru conducerea autonomă."

În fapt, acest acord este primul de acest fel care combină date de la diferiti constructori de automobile din lumea întreagă pentru a crea o singură "hartă a lumii de înaltă definitie". Iar acest lucru va constitui un standard la nivelul întregului sector. Dr Frank Welsch, membru al Consiliului de Administratie al mărcii Volkswagen, responsabil pentru Dezvoltare: "În fiecare zi, milioane de vehicule Volkswagen circulă pe străzile noastre. Multe dintre ele sunt dotate cu senzori pentru a monitoriza ce este în jurul lor. Acum putem folosi acest "swarm" pentru a obtine diferite date despre mediu în mod anonimizat în ceea ce priveste fluxul de trafic, conditiile drumului si locurile de parcare disponibile, si putem face ca aceste date foarte actualizate să fie disponibile în sisteme de nivel mai înalt. Planurile includ mai multe servicii care vor putea utiliza aceste date, facilitând condusul si mobilitatea cu mai mult confort la nivel general. Nu doar clientii Volkswagen vor beneficia din această colaborare."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu