Crossover-ul cu motor electric: Autovehiculele de tip SUV și coupé se îmbină într-un nou prototip


→ Autovehiculul cu zero emisii include tractiune integrală si modul de pilot automat
→ Crossover-ul este noul membru al familiei I.D.


Wolfsburg/Shanghai, Volkswagen va lansa o nouă gamă de autovehicule electrice avangardiste în viitorul apropiat. În această lună, Volkswagen ne oferă o prezentare în premieră mondială a unui nou reprezentant important al mobilitătii electrice - un prototip de autovehicul crossover - în cadrul Târgului Auto de la Shanghai - editia 2017 (19 - 29 aprilie). Prototipul este primul autovehicul utilitar crossover cu motor electric (CUV) - o combinatie între un coupé cu patru usi si un SUV.

După premiera I.D. (Paris, 2016) si a I.D.  BUZZ (Detroit, 2017), acest prototip este al treilea membru al familiei I.D. - o nouă generatie de autovehicule cu zero emisii, cu o autonomie mai mare si un design electric atrăgător. Toate modelele I.D. impresionează si prin noul lor habitaclu si aspectul, flexibilitatea, dimensiunea si confortul lor, care depăsesc standardele din această clasă de autovehicule.
 
Autovehiculul CUV din familia I.D. a fost gândit ca un autovehicul sport complet, proiectat interactiv cu zero emisii - cu tractiune integrală electrică care este la fel de impresionantă în mediul urban ca si pe teren accidentat, tipic unui stil de viată activ si plin de provocări. Autonomia mare la acelasi nivel cu gama de autovehicule pe benzină actuale face ca acest C.U.V. să fie potrivit pentru deplasările lungi. La fel ca în cazul I.D. si I.D. BUZZ, acest prototip poate trece si la sistemul de conducere complet autonomă. Tot ce trebuie să faceti este să actionati usor sigla VW din centrul volanului pentru a activa acest mod autonom. Volanul se retrage electric în bord, formând astfel un tot unitar cu afisajele si comenzile care au fost implementate complet digital. Autovehiculul electric se deplasează si recunoaste împrejurimile si alti participanti la trafic cu ajutorul scanerelor laser, al senzorilor radar si cu ultrasunete si al camerelor video.

Volkswagen a stabilit obiectivul clar definit de sustinere a autovehiculelor cu motor electric pentru a trece de la stadiul de nisă incipientă la modele de productie pe scară largă până la mijlocul următoarei decade într-o ofensivă a produselor lansată la nivel mondial. Prototipul care îsi face acum debutul în Shanghai ilustrează cât de multifatetată va fi gama acestor modele viitoare de autovehicule electrice Volkswagen în anul 2020.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu